Internethandelaar Amazon heeft in het tweede kwartaal tegen de verwachtingen in een positief resultaat geboekt. Ook de omzet toonde een scherpe stijging. Het aandeel van het Amerikaanse bedrijf koerste na beurshandel bijna 20 procent hoger.

Het concern rapporteerde een winst van 92 miljoen dollar, tegen een verlies van 126 miljoen dollar een jaar eerder. Operationeel kwam het resultaat uit op 464 miljoen dollar, waar de meest optimistische analisten rekenden op 257 miljoen dollar.

De opbrengsten groeiden met 20 procent tot bijna 23,2 miljard dollar. Beleggers reageerden verrast en stuurden het aandeel na beurs ruim 18 procent hoger.

Die koersstijging maakt mede-oprichter Jeff Bezos in één klap virtueel 7 miljard dollar rijker. De totale marktwaarde van Amazon steeg met bijna 40 miljard dollar tot 265 miljard dollar, waarmee de internethandelaar nu 30 miljard dollar meer waard is dan zijn traditionele concurrent Walmart.

Amazon zag zijn groei de voorbije kwartalen afzwakken en besliste om meer te gaan investeren in automatisering en meer reclame te maken, met succes blijkbaar. Ook het aanbieden van cloud computing-diensten kent steeds meer succes.

Jeff Bezos werd volgens Forbes na de koersopstoot van Amazon met 18 procent plots de vijfde rijkste man ter wereld. Zijn vermogen wordt voorlopig geraamd op 50,3 miljard dollar.

(Belga/BO)

Internethandelaar Amazon heeft in het tweede kwartaal tegen de verwachtingen in een positief resultaat geboekt. Ook de omzet toonde een scherpe stijging. Het aandeel van het Amerikaanse bedrijf koerste na beurshandel bijna 20 procent hoger. Het concern rapporteerde een winst van 92 miljoen dollar, tegen een verlies van 126 miljoen dollar een jaar eerder. Operationeel kwam het resultaat uit op 464 miljoen dollar, waar de meest optimistische analisten rekenden op 257 miljoen dollar. De opbrengsten groeiden met 20 procent tot bijna 23,2 miljard dollar. Beleggers reageerden verrast en stuurden het aandeel na beurs ruim 18 procent hoger. Die koersstijging maakt mede-oprichter Jeff Bezos in één klap virtueel 7 miljard dollar rijker. De totale marktwaarde van Amazon steeg met bijna 40 miljard dollar tot 265 miljard dollar, waarmee de internethandelaar nu 30 miljard dollar meer waard is dan zijn traditionele concurrent Walmart. Amazon zag zijn groei de voorbije kwartalen afzwakken en besliste om meer te gaan investeren in automatisering en meer reclame te maken, met succes blijkbaar. Ook het aanbieden van cloud computing-diensten kent steeds meer succes.Jeff Bezos werd volgens Forbes na de koersopstoot van Amazon met 18 procent plots de vijfde rijkste man ter wereld. Zijn vermogen wordt voorlopig geraamd op 50,3 miljard dollar.(Belga/BO)