Volgens Helfstein kan die overname niet los worden gezien van de bouwactiviteiten die het bedrijf recent ontplooide. Daarbij werden op grote schaal nieuwe distributiecenters gebouwd die de automatisering in een volgende fase van de technologie kunnen brengen.

Een vast gegeven daarbij is dat er steeds minder menselijke inbreng noodzakelijk zal zijn. Helfstein sluit niet uit dat Amazon meer en meer een technologiebedrijf zal worden dat een belangrijke rol kan spelen in de golf van robotisering die op ons afkomt.

Volgens Helfstein kan die overname niet los worden gezien van de bouwactiviteiten die het bedrijf recent ontplooide. Daarbij werden op grote schaal nieuwe distributiecenters gebouwd die de automatisering in een volgende fase van de technologie kunnen brengen. Een vast gegeven daarbij is dat er steeds minder menselijke inbreng noodzakelijk zal zijn. Helfstein sluit niet uit dat Amazon meer en meer een technologiebedrijf zal worden dat een belangrijke rol kan spelen in de golf van robotisering die op ons afkomt.