De financieringsronde werd geleid door LRM, via haar ARKIV dochter KMOFIN. Andere investeerders zijn Life Sciences Research Partners (LSRP) en VINNOF.

Devgen ontvangt in ruil voor zijn inbreng een aandeel van 21% in het kapitaal van Amakem.

Amakem werd recent opgericht door Dirk Leysen, Olivier Defert and Nadya Kaval, drie medicinale chemisten voorheen actief bij Devgen, met een lange staat van dienst in geneesmiddelenonderzoek en -ontwikkeling.

De oprichters zullen een uniek concept voor kinase-inhibitie, dat werd gestart bij Devgen, verder uitwerken. Amakem's missie bestaat erin een vooraanstaande positie te verwerven in de ontwikkeling van veilige en efficiënte kinase-inhibitoren met een locale werkzaamheid waarnaast ze tevens waarde wensen te creëren door de uitbouw van een eigen portfolio van kandidaat-geneesmiddelen. In eerste instantie zal Amakem zich toespitsen op de ontwikkeling van lokale behandelingsmethoden voor belangrijke chronische aandoeningen zoals glaucoom, astma en chronische obstructieve longaandoeningen (COPD).

De investering van EUR 1,5 miljoen zal Amakem toelaten om haar activiteiten op te starten, haar kinaseplatform te valideren en een aantal vroege ontwikkelingskandidaten te genereren voor één van de geviseerde aandoeningen.

De financieringsronde werd geleid door LRM, via haar ARKIV dochter KMOFIN. Andere investeerders zijn Life Sciences Research Partners (LSRP) en VINNOF. Devgen ontvangt in ruil voor zijn inbreng een aandeel van 21% in het kapitaal van Amakem. Amakem werd recent opgericht door Dirk Leysen, Olivier Defert and Nadya Kaval, drie medicinale chemisten voorheen actief bij Devgen, met een lange staat van dienst in geneesmiddelenonderzoek en -ontwikkeling. De oprichters zullen een uniek concept voor kinase-inhibitie, dat werd gestart bij Devgen, verder uitwerken. Amakem's missie bestaat erin een vooraanstaande positie te verwerven in de ontwikkeling van veilige en efficiënte kinase-inhibitoren met een locale werkzaamheid waarnaast ze tevens waarde wensen te creëren door de uitbouw van een eigen portfolio van kandidaat-geneesmiddelen. In eerste instantie zal Amakem zich toespitsen op de ontwikkeling van lokale behandelingsmethoden voor belangrijke chronische aandoeningen zoals glaucoom, astma en chronische obstructieve longaandoeningen (COPD). De investering van EUR 1,5 miljoen zal Amakem toelaten om haar activiteiten op te starten, haar kinaseplatform te valideren en een aantal vroege ontwikkelingskandidaten te genereren voor één van de geviseerde aandoeningen.