Dit is opmerkelijk want er wordt voor 2013 een vrij fors aanbodoverschot voorspeld.

Aluminiumproducent Rusal verwacht dat de globale productiecapaciteit dit jaar met 1 tot 1,5 miljoen ton zal afnemen. Zink bevond zich in het verliezende kamp en werd 1,4 procent lager gestuurd.

Afgezien van aluminium en zink bleven de prijsverschillen vorig week heel klein. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het Chinees Nieuwjaar, waardoor er de hele week geen handel was op de Shanghai Futures Exchange (SHFE) terwijl er ook op de London Metal Exchange (LME) geen grote posities werden ingenomen.

Dit is opmerkelijk want er wordt voor 2013 een vrij fors aanbodoverschot voorspeld. Aluminiumproducent Rusal verwacht dat de globale productiecapaciteit dit jaar met 1 tot 1,5 miljoen ton zal afnemen. Zink bevond zich in het verliezende kamp en werd 1,4 procent lager gestuurd. Afgezien van aluminium en zink bleven de prijsverschillen vorig week heel klein. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het Chinees Nieuwjaar, waardoor er de hele week geen handel was op de Shanghai Futures Exchange (SHFE) terwijl er ook op de London Metal Exchange (LME) geen grote posities werden ingenomen.