Uit een rondvraag van Bloomberg blijkt dat aan een prijs van 2.350 dollar per ton een kwart van de productie verlieslatend is.

Bij een terugval onder 2.000 dollar per ton loopt dit zelfs op naar 50 procent. De aluminiumprijs op de London Metal Exchange (LME) daalde dit jaar al met bijna een kwart terwijl de kosten voor energie met 12 procent toenamen.

Alcoa liet vorige week weten dat de vraag naar aluminium in Europa de voorbije weken sterk is afgenomen. Ook de Amerikaanse bouwsector is zo goed als stilgevallen.

Enkel in de transportsector en de luchtvaartindustrie is er nog groei. Voorlopig plant Alcoa echter geen productiebeperkingen.

Uit een rondvraag van Bloomberg blijkt dat aan een prijs van 2.350 dollar per ton een kwart van de productie verlieslatend is. Bij een terugval onder 2.000 dollar per ton loopt dit zelfs op naar 50 procent. De aluminiumprijs op de London Metal Exchange (LME) daalde dit jaar al met bijna een kwart terwijl de kosten voor energie met 12 procent toenamen. Alcoa liet vorige week weten dat de vraag naar aluminium in Europa de voorbije weken sterk is afgenomen. Ook de Amerikaanse bouwsector is zo goed als stilgevallen. Enkel in de transportsector en de luchtvaartindustrie is er nog groei. Voorlopig plant Alcoa echter geen productiebeperkingen.