De SPD kan Merkel op geen enkele manier op haar Europa-politiek aanpakken, want de socialistische partij stemt daar volledig mee in. Bovendien lijkt het gevaar dat uitgaat van de Alternative für Deutschland (AfD) partij zwaar overdreven. De AfD krijgt in de polls voorlopig niet meer dan 3% van de kiezers achter zich.

Voorzitter Bernd Lucke, een conservatieve economieprofessor maakt zich daar voorlopig geen zorgen over, de campagne is namelijk nog niet begonnen. Maar onderhuids groeit toch de bezorgdheid van politiek Duitsland: Alternative für Deutschland kan in rechts vaarwater belanden en dat zou de partij onverwacht vleugels kunnen bezorgen.

De SPD kan Merkel op geen enkele manier op haar Europa-politiek aanpakken, want de socialistische partij stemt daar volledig mee in. Bovendien lijkt het gevaar dat uitgaat van de Alternative für Deutschland (AfD) partij zwaar overdreven. De AfD krijgt in de polls voorlopig niet meer dan 3% van de kiezers achter zich. Voorzitter Bernd Lucke, een conservatieve economieprofessor maakt zich daar voorlopig geen zorgen over, de campagne is namelijk nog niet begonnen. Maar onderhuids groeit toch de bezorgdheid van politiek Duitsland: Alternative für Deutschland kan in rechts vaarwater belanden en dat zou de partij onverwacht vleugels kunnen bezorgen.