Het bedrijf realiseerde een autonome omzetgroei van 2 procent in het afgelopen kwartaal, ondanks dat de orders verder afnamen en 6 procent lager uitkwamen dan in het voorgaande jaar.

De operationele winst nam ook af en was 3 procent lager dan een jaar eerder. En in tegenstelling tot waar het bedrijf eerder in het jaar op anticipeerde, was de vrije kasstroom van Alstom in de tweede helft van het jaar positief.

Het bod van General Electric op Alstom energie-activiteiten blijft nog altijd op de voorgrond van alles dat gaande is rondom het bedrijf.

Alstom geeft aan dat het ongevraagde aanbiedingen mogelijk zal overwegen maar, als onderdeel van de overeenkomst met GE, geen aanbiedingen zal werven.

Nu Siemens recent de overname van de energie-activiteiten van Rolls Royce heeft aangekondigd denkt ABN Amro dat de waarschijnlijkheid dat het Duitse conglomeraat een tegenbod doet, is afgenomen.

Daarnaast gaven we al eerder aan dat GE een van de weinige bedrijven is die de mogelijkheid heeft om de marge op te drijven dankzij het al bestaande uitgebreide servicenetwerk en de bekendheid met de markten van GE.

Dat gezegd hebbende, kan het het proces wel bemoeilijkt worden door de Franse overheid.

Het bedrijf realiseerde een autonome omzetgroei van 2 procent in het afgelopen kwartaal, ondanks dat de orders verder afnamen en 6 procent lager uitkwamen dan in het voorgaande jaar. De operationele winst nam ook af en was 3 procent lager dan een jaar eerder. En in tegenstelling tot waar het bedrijf eerder in het jaar op anticipeerde, was de vrije kasstroom van Alstom in de tweede helft van het jaar positief. Het bod van General Electric op Alstom energie-activiteiten blijft nog altijd op de voorgrond van alles dat gaande is rondom het bedrijf. Alstom geeft aan dat het ongevraagde aanbiedingen mogelijk zal overwegen maar, als onderdeel van de overeenkomst met GE, geen aanbiedingen zal werven. Nu Siemens recent de overname van de energie-activiteiten van Rolls Royce heeft aangekondigd denkt ABN Amro dat de waarschijnlijkheid dat het Duitse conglomeraat een tegenbod doet, is afgenomen. Daarnaast gaven we al eerder aan dat GE een van de weinige bedrijven is die de mogelijkheid heeft om de marge op te drijven dankzij het al bestaande uitgebreide servicenetwerk en de bekendheid met de markten van GE. Dat gezegd hebbende, kan het het proces wel bemoeilijkt worden door de Franse overheid.