Alstom krijgt advies houden

Op de weekgrafiek van Alstom zijn er volgens Geert Van Herck van Leleux 2 ontwikkelingen die we in de gaten moeten houden: ten eerste stellen we vast dat de koersopvering van februari 2014 stilviel op de weerstandslijn van 2010 (zeer belangrijke weerstand) en ten tweede heeft de RSI-indicator de overgekochte zone bereikt.

Beide ontwikkelingen pleiten in de richting van een tijdelijke correctie. Het volgende evenement dat we in de gaten moeten houden, is een opwaartse uitbraak uit het dalende kwartaal.

Dit zou het langetermijnbeeld van Alstom zeer ten goede komen.

Op de daggrafiek zien we volgens Van Herck de koersversnelling vanaf april 2014: de focus komt op de “gap” van 23 april 2014 te liggen ! Indien de koers deze “gap” zou sluiten, is dit zeker negatief nieuws.

We zien trouwens dat het ontstaan van de “gap” samenvalt met een uitbraak boven de weerstandszone van 26 euro. Daarom zou Van Herck hier zijn stopniveau willen leggen. Beleggers die instapten op 21,50 euro zouden dan nog meer dan 20% koerswinst overhouden. Het advies van Van Herck blijft houden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content