Misschien nog wel belangrijker is dat ook de Franse overheid achter het bod van GE staat om de energieactiviteiten van Alstom grotendeels over te nemen.

Met de overname is een bedrag van €12,35 miljard gemoeid. De deal verandert niets aan de waarderingen van ABN Amro voor General Electric of Alstom.

Een eerdere overnamepoging van GE kreeg geen goedkeuring van de Franse overheid. Deze heeft regels opgesteld waardoor het overnames kan afwijzen wanneer deze volgens de overheid niet in het belang zijn van Frankrijk. Het verzet van de Franse overheid leidde tot een bod van Siemens en Mitsubishi. Hierna volgde een beter bod van General Electric.

Wanneer de deal is afgerond, zal Alstom €12,35 miljard aan cash ontvangen van GE. Daarnaast zullen de nucleaire activiteiten maar ook duurzame energie en het elektriciteitsnetwerk worden ondergebracht in 3 joint ventures. Hierin krijgt Alstom een belang.

Verder koopt Alstom de spoorwegsignaleringsactiviteiten van GE. Met deze activiteiten werd in 2013 nog 500 miljoen dollar omgezet. ABN Amro is neutraal.

Misschien nog wel belangrijker is dat ook de Franse overheid achter het bod van GE staat om de energieactiviteiten van Alstom grotendeels over te nemen. Met de overname is een bedrag van €12,35 miljard gemoeid. De deal verandert niets aan de waarderingen van ABN Amro voor General Electric of Alstom. Een eerdere overnamepoging van GE kreeg geen goedkeuring van de Franse overheid. Deze heeft regels opgesteld waardoor het overnames kan afwijzen wanneer deze volgens de overheid niet in het belang zijn van Frankrijk. Het verzet van de Franse overheid leidde tot een bod van Siemens en Mitsubishi. Hierna volgde een beter bod van General Electric. Wanneer de deal is afgerond, zal Alstom €12,35 miljard aan cash ontvangen van GE. Daarnaast zullen de nucleaire activiteiten maar ook duurzame energie en het elektriciteitsnetwerk worden ondergebracht in 3 joint ventures. Hierin krijgt Alstom een belang. Verder koopt Alstom de spoorwegsignaleringsactiviteiten van GE. Met deze activiteiten werd in 2013 nog 500 miljoen dollar omgezet. ABN Amro is neutraal.