Het zijn vooral crush carry traders en leveraged 'hedgers' die gebruik maken van de verzwakking van de koers van de yuan. Volgens Deutsche Bank zouden de carry trades al een omvang hebben bereikt van 500 miljard dollar, een bedrag dat nog alle dagen aangroeit.

De alsmaar goedkopere Chinese munt begint steeds meer pijn te doen en het crisisniveau van 6.25 dreigt cruciaal te worden. Wanneer die grens doorbroken wordt, kunnen de verliezen op hedge producten fors oplopen. Vraag is hoe lang de VS nog zullen toelaten dat de Chinese munt verder deprecieert.

Het zijn vooral crush carry traders en leveraged 'hedgers' die gebruik maken van de verzwakking van de koers van de yuan. Volgens Deutsche Bank zouden de carry trades al een omvang hebben bereikt van 500 miljard dollar, een bedrag dat nog alle dagen aangroeit. De alsmaar goedkopere Chinese munt begint steeds meer pijn te doen en het crisisniveau van 6.25 dreigt cruciaal te worden. Wanneer die grens doorbroken wordt, kunnen de verliezen op hedge producten fors oplopen. Vraag is hoe lang de VS nog zullen toelaten dat de Chinese munt verder deprecieert.