Daarmee verwijst Lynn naar de prestaties van de Europese perifere obligaties die in de afgelopen maanden sterk gepresteerd hebben. De zwakke Europese landen worden nogal eens gebundeld onder de PIIGS-noemer en PIGS (maar met één i) zijn varkens in het Engels.

De crisis in de eurozone werd vier jaar geleden veroorzaakt door de spilzucht van de perifere Europese landen, gekoppeld aan een latente onwil om de noodzakelijke hervormingen door te voeren. In die situatie is eigenlijk nog niets veranderd en dus is de stijging van de obligatiekoersen in de PIIGS-landen eerder iets wat onrustwekkend mag genoemd worden. Ze is namelijk op niets gestoeld.

Daarmee verwijst Lynn naar de prestaties van de Europese perifere obligaties die in de afgelopen maanden sterk gepresteerd hebben. De zwakke Europese landen worden nogal eens gebundeld onder de PIIGS-noemer en PIGS (maar met één i) zijn varkens in het Engels. De crisis in de eurozone werd vier jaar geleden veroorzaakt door de spilzucht van de perifere Europese landen, gekoppeld aan een latente onwil om de noodzakelijke hervormingen door te voeren. In die situatie is eigenlijk nog niets veranderd en dus is de stijging van de obligatiekoersen in de PIIGS-landen eerder iets wat onrustwekkend mag genoemd worden. Ze is namelijk op niets gestoeld.