Als China niest, wordt Europa verkouden, zo stelt AllianzGI, waar het de VS in deze beeldspraak dus voor China heeft verruild.

Het bruto binnenlands product van China is nu even groot als dat van Frankrijk, Spanje, Italië en Groot-Brittannië samen en de Chinese economie is de belangrijkste groeimoter van de wereldeconomie.

Recent was er minder goed nieuws over de economische ontwikkelingen in het land.

Dit, plus de uitlatingen van Fed voorzitter Ben Bernanke over het voornemen minder geld in de economie te pompen, hebben een negatief effect gehad op de aandelen- en obligatiemarkten wereldwijd.

En waar voor aandelen de situatie toch rooskleuriger lijkt dan gedacht, zijn de problemen op de obligatiemarkt nog niet voorbij.

Als China niest, wordt Europa verkouden, zo stelt AllianzGI, waar het de VS in deze beeldspraak dus voor China heeft verruild. Het bruto binnenlands product van China is nu even groot als dat van Frankrijk, Spanje, Italië en Groot-Brittannië samen en de Chinese economie is de belangrijkste groeimoter van de wereldeconomie. Recent was er minder goed nieuws over de economische ontwikkelingen in het land. Dit, plus de uitlatingen van Fed voorzitter Ben Bernanke over het voornemen minder geld in de economie te pompen, hebben een negatief effect gehad op de aandelen- en obligatiemarkten wereldwijd. En waar voor aandelen de situatie toch rooskleuriger lijkt dan gedacht, zijn de problemen op de obligatiemarkt nog niet voorbij.