Wanneer die strijd wordt verloren dreigen alle groeimarkten hetzelfde lot te ondergaan en dan zitten we helemaal in de problemen. De rente is lange tijd artificieel laag gehouden door de grote centrale banken, zodat de beleggers hun rendementen in de groeilanden gingen zoeken.

Nu is de Amerikaanse centrale bank begonnen met taperen en daardoor wordt veel geld teruggetrokken uit de groeilanden. Daardoor worden verschillende landen gedwongen om de rente op te trekken, een situatie die als zeer gevaarlijk omschreven kan worden. Ze kan namelijk volledig uit de hand lopen.

Wanneer die strijd wordt verloren dreigen alle groeimarkten hetzelfde lot te ondergaan en dan zitten we helemaal in de problemen. De rente is lange tijd artificieel laag gehouden door de grote centrale banken, zodat de beleggers hun rendementen in de groeilanden gingen zoeken. Nu is de Amerikaanse centrale bank begonnen met taperen en daardoor wordt veel geld teruggetrokken uit de groeilanden. Daardoor worden verschillende landen gedwongen om de rente op te trekken, een situatie die als zeer gevaarlijk omschreven kan worden. Ze kan namelijk volledig uit de hand lopen.