De bank was gedwongen om beroep te doen op financiering van de Europese Centrale Bank als zowel bedrijven als klanten hun deposito's als gevolg van de crisis terugtrokken.

De afhankelijkheid van de bank van de "monetary authorities" is gestegen tot 27 miljard euro, van een bedrag van minder dan 10 miljard euro op 30 juni. Alan Kelly, general manager group corporate services bij Allied Irish, gaf de details vrij.

Oliver Gilvarry, head of research bij Dolmen Securities, hoopt dat er uiteindelijk meer duidelijkheid zal komen over de financiële situatie bij de Ierse banken. Ook het reddingsplan dat afgelopen weekend werd aangevraagd, moet meer duidelijkheid brengen.

De bank was gedwongen om beroep te doen op financiering van de Europese Centrale Bank als zowel bedrijven als klanten hun deposito's als gevolg van de crisis terugtrokken. De afhankelijkheid van de bank van de "monetary authorities" is gestegen tot 27 miljard euro, van een bedrag van minder dan 10 miljard euro op 30 juni. Alan Kelly, general manager group corporate services bij Allied Irish, gaf de details vrij. Oliver Gilvarry, head of research bij Dolmen Securities, hoopt dat er uiteindelijk meer duidelijkheid zal komen over de financiële situatie bij de Ierse banken. Ook het reddingsplan dat afgelopen weekend werd aangevraagd, moet meer duidelijkheid brengen.