Enkele andere hoofdpunten uit het rapport zijn:

• AllianzGI is positiever over de eurozone geworden, met name over de periferie. De posities in Spanje en Ierland zijn van 'underweight' naar 'neutraal' gegaan omdat de situatie gestabiliseerd is.

• AllianzGI is nu 'underweight' in Nederlandse staatsobligaties omdat het economisch herstel in gevaar is, vooral door de bezuinigingen. Daarnaast worden genoemd: de nationalisatie van SNS Reaal, de crisis op huizenmarkt en de impact op de consumentenbestedingen.

• De langetermijngroei in de eurozone wordt ondermijnd door de druk om begrotingstekorten en schuldposities weg te werken. De stabiele factor in dit alles blijft Duitsland waar de economische en financiële situatie fundamenteel goed is en waardoor Bunds de ultieme veilige haven blijven.

Enkele andere hoofdpunten uit het rapport zijn: • AllianzGI is positiever over de eurozone geworden, met name over de periferie. De posities in Spanje en Ierland zijn van 'underweight' naar 'neutraal' gegaan omdat de situatie gestabiliseerd is. • AllianzGI is nu 'underweight' in Nederlandse staatsobligaties omdat het economisch herstel in gevaar is, vooral door de bezuinigingen. Daarnaast worden genoemd: de nationalisatie van SNS Reaal, de crisis op huizenmarkt en de impact op de consumentenbestedingen. • De langetermijngroei in de eurozone wordt ondermijnd door de druk om begrotingstekorten en schuldposities weg te werken. De stabiele factor in dit alles blijft Duitsland waar de economische en financiële situatie fundamenteel goed is en waardoor Bunds de ultieme veilige haven blijven.