Het aandeel van dividend in het totale beleggingsrendement kan de komende jaren stijgen van de huidige 30% naar 60%. Dit stelt Andreas Utermann, Chief Investment Officer van Allianz Global Investors, de vermogensbeheerder van verzekeraar Allianz.

Het dividend is bezig aan een grote comeback en kan wel eens net zo belangrijk worden als begin jaren tachtig, aldus Utermann in zijn nieuwsbrief: 'Dividends set for 1980s-style comeback'.

In een apart rapport komt ook AllianzGI expert Dennis Nacken tot de conclusie dat de kans groot is dat dividenduitkeringen gelijk zullen blijven of zullen stijgen de komende periode, ondanks de economische problemen.

In het rapport: 'Dividend stocks - an attractive addition to a portfolio' schrijft Nacken dat de koers van een aandeel met een hoog dividendrendement bovendien vaak minder volatiel is dan de markt in het algemeen.

AllianzGI: "Dit laatste rapport is het eerste van een drieluik dat de komende maanden gepubliceerd wordt door AllianzGI. In februari zal er een studie verschijnen naar de dividendstrategie in een omgeving met inflatie dan wel deflatie en in maart wordt er gekeken waarom hogere dividendbetalingen kunnen leiden tot hogere groei van bedrijfswinsten."

Het aandeel van dividend in het totale beleggingsrendement kan de komende jaren stijgen van de huidige 30% naar 60%. Dit stelt Andreas Utermann, Chief Investment Officer van Allianz Global Investors, de vermogensbeheerder van verzekeraar Allianz. Het dividend is bezig aan een grote comeback en kan wel eens net zo belangrijk worden als begin jaren tachtig, aldus Utermann in zijn nieuwsbrief: 'Dividends set for 1980s-style comeback'. In een apart rapport komt ook AllianzGI expert Dennis Nacken tot de conclusie dat de kans groot is dat dividenduitkeringen gelijk zullen blijven of zullen stijgen de komende periode, ondanks de economische problemen. In het rapport: 'Dividend stocks - an attractive addition to a portfolio' schrijft Nacken dat de koers van een aandeel met een hoog dividendrendement bovendien vaak minder volatiel is dan de markt in het algemeen. AllianzGI: "Dit laatste rapport is het eerste van een drieluik dat de komende maanden gepubliceerd wordt door AllianzGI. In februari zal er een studie verschijnen naar de dividendstrategie in een omgeving met inflatie dan wel deflatie en in maart wordt er gekeken waarom hogere dividendbetalingen kunnen leiden tot hogere groei van bedrijfswinsten."