In de overkoepelende categorie Mixed Fund Overall Award won Allianz Nederland Asset Management (ANAM) de eerste prijs, terwijl het Euroland Equity Growth Fund van Allianz Global Investors (AllianzGI) won in de categorie Equity Euro Area.

Prijzen worden uitgereikt aan de best presterende fondsen en fondsbeheerders. Organisatoren zijn financiële dataleverancier vwd group en beleggingsplatform CASHCOW.nl.

"De resultaten van de Allianz beleggingsfondsen zijn al jarenlang uitstekend", zegt de jury over de hoofdprijs in de categorie Group Awards.

Het Allianz Holland Selectie Fonds, dat belegt in aandelen en obligaties, is één van de "paradepaardjes" van Allianz en behaalde in 2012 een rendement van 17,64%.

"Een gespreide portefeuille geeft onze cliënten in de huidige moeizame tijden het beste perspectief op een goed rendement", zegt Mark Reinalda, portfoliomanager Allianz Holland Selectie Fonds.

Het unieke aspect van de Euroland Equity Growth strategie "is onze kennis van het groei-beleggen", zegt Peter van Meerveld, Business Development Manager van AllianzGI.

"Onze aanpak is gebaseerd op de constatering dat de aandelenmarkten de neiging hebben om kortetermijngroei over te waarderen, terwijl langetermijngroei ondergewaardeerd wordt. Dit impliceert dat wij investeren met een horizon van drie jaar en langer en richten ons selectie van aandelen met geheel of gedeeltelijk onontdekte structurele groei in plaats van groeimomentum. Het succes van deze aanpak is bewezen in de consistentie van ons track record: out performance in de laatste 8 opeenvolgende jaren."

In de overkoepelende categorie Mixed Fund Overall Award won Allianz Nederland Asset Management (ANAM) de eerste prijs, terwijl het Euroland Equity Growth Fund van Allianz Global Investors (AllianzGI) won in de categorie Equity Euro Area. Prijzen worden uitgereikt aan de best presterende fondsen en fondsbeheerders. Organisatoren zijn financiële dataleverancier vwd group en beleggingsplatform CASHCOW.nl. "De resultaten van de Allianz beleggingsfondsen zijn al jarenlang uitstekend", zegt de jury over de hoofdprijs in de categorie Group Awards. Het Allianz Holland Selectie Fonds, dat belegt in aandelen en obligaties, is één van de "paradepaardjes" van Allianz en behaalde in 2012 een rendement van 17,64%. "Een gespreide portefeuille geeft onze cliënten in de huidige moeizame tijden het beste perspectief op een goed rendement", zegt Mark Reinalda, portfoliomanager Allianz Holland Selectie Fonds. Het unieke aspect van de Euroland Equity Growth strategie "is onze kennis van het groei-beleggen", zegt Peter van Meerveld, Business Development Manager van AllianzGI. "Onze aanpak is gebaseerd op de constatering dat de aandelenmarkten de neiging hebben om kortetermijngroei over te waarderen, terwijl langetermijngroei ondergewaardeerd wordt. Dit impliceert dat wij investeren met een horizon van drie jaar en langer en richten ons selectie van aandelen met geheel of gedeeltelijk onontdekte structurele groei in plaats van groeimomentum. Het succes van deze aanpak is bewezen in de consistentie van ons track record: out performance in de laatste 8 opeenvolgende jaren."