De cijfers van Allianz wekken vertrouwen in deze turbulente tijden; Allianz is een van de weinige verzekeraars die ABN Amro volgt met een koopadvies.

In het tweede kwartaal zag Allianz het operationele resultaat uitkomen op EUR 2,36 miljard (+3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar).

Hiermee werden de verwachtingen van analisten overtroffen. Het netto resultaat nam eveneens toe in het afgelopen kwartaal: EUR 1,32 miljard versus EUR 1,07 miljard in dezelfde periode vorig jaar.

Met betrekking tot heel 2012 handhaafde Allianz de eerder afgegeven prognose: een operationeel resultaat dat naar verwachting tussen de EUR 7,7 miljard en EUR 8,7 miljard zal uitkomen.

Goed tweede kwartaal

Naar de mening van ABN Amro heeft Allianz goede prestaties neergezet in het tweede kwartaal. Als een van de weinige Europese verzekeraars is Allianz voldoende gediversifieerd om de huidige stormen (en mogelijk nog lastigere marktomstandigheden in de toekomst) het hoofd te kunnen bieden. De solvabiliteitsratio van Allianz is in het afgelopen kwartaal verbeterd, wat een positieve ontwikkeling is.

Wel dient de belegger zich te realiseren dat de solvabiliteit van een verzekeraar in rap tempo weer kan verslechteren, zeker als de rentes in Noord-Europa en de VS verder zouden dalen.

Ten aanzien van de verzekeringssector blijft de houding van ABN Amro dan ook voorzichtig. Allianz is een van de weinige aandelen onder de verzekeraars die wordt gevolgd met een koopadvies.

De cijfers van Allianz wekken vertrouwen in deze turbulente tijden; Allianz is een van de weinige verzekeraars die ABN Amro volgt met een koopadvies. In het tweede kwartaal zag Allianz het operationele resultaat uitkomen op EUR 2,36 miljard (+3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar). Hiermee werden de verwachtingen van analisten overtroffen. Het netto resultaat nam eveneens toe in het afgelopen kwartaal: EUR 1,32 miljard versus EUR 1,07 miljard in dezelfde periode vorig jaar. Met betrekking tot heel 2012 handhaafde Allianz de eerder afgegeven prognose: een operationeel resultaat dat naar verwachting tussen de EUR 7,7 miljard en EUR 8,7 miljard zal uitkomen.Goed tweede kwartaal Naar de mening van ABN Amro heeft Allianz goede prestaties neergezet in het tweede kwartaal. Als een van de weinige Europese verzekeraars is Allianz voldoende gediversifieerd om de huidige stormen (en mogelijk nog lastigere marktomstandigheden in de toekomst) het hoofd te kunnen bieden. De solvabiliteitsratio van Allianz is in het afgelopen kwartaal verbeterd, wat een positieve ontwikkeling is. Wel dient de belegger zich te realiseren dat de solvabiliteit van een verzekeraar in rap tempo weer kan verslechteren, zeker als de rentes in Noord-Europa en de VS verder zouden dalen. Ten aanzien van de verzekeringssector blijft de houding van ABN Amro dan ook voorzichtig. Allianz is een van de weinige aandelen onder de verzekeraars die wordt gevolgd met een koopadvies.