Allianz: "Het contrast met het Europese vasteland is groot. Zo stelde een grote meerderheid van respondenten in Duitsland en Frankrijk en alle ondervraagden in Italië dat de euro de huidige problemen zal overwinnen."

In een reactie op het onderzoek zegt Andreas Utermann, chief investment officer van AllianzGI-dochter RCM, dat een uiteenvallen van de eurozone niet waarschijnlijk is en dat Griekenland binnen de muntunie zal blijven.

"De achterdocht tegenover de euro vanuit Groot-Brittannië is niet nieuw. Maar er is een groeiend besef dat de Britse economie significant voordeel heeft van een stabiele euro door de nauwe economische en financiële banden met de eurozone."

Allianz: "Het contrast met het Europese vasteland is groot. Zo stelde een grote meerderheid van respondenten in Duitsland en Frankrijk en alle ondervraagden in Italië dat de euro de huidige problemen zal overwinnen." In een reactie op het onderzoek zegt Andreas Utermann, chief investment officer van AllianzGI-dochter RCM, dat een uiteenvallen van de eurozone niet waarschijnlijk is en dat Griekenland binnen de muntunie zal blijven. "De achterdocht tegenover de euro vanuit Groot-Brittannië is niet nieuw. Maar er is een groeiend besef dat de Britse economie significant voordeel heeft van een stabiele euro door de nauwe economische en financiële banden met de eurozone."