De Duitse verzekeringsmarkt laat tekenen zien van herstel. Het volume en de winstgevendheid van eigendom- en schadeverzekeringen, ook voor auto's, nemen toe.

Ook bij vermogensbeheer, de Amerikaanse verzekeringenactiviteiten en in opkomende markten is sprake van een positieve trend.

Minder winstgevende markten voor Allianz zijn nieuwe levensverzekeringen in Europa en Verenigde Staten, nieuwe pensioenproducten uitgezonderd.

Binnen de Europese verzekeringssector is het aandeel Allianz de favoriet van de bank vanwege de relatief lage waardering van het aandeel en het vooruitzicht op een hoog dividendrendement van 4,4%. De analisten van de bank verhogen het koersdoel naar EUR 125.

De Duitse verzekeringsmarkt laat tekenen zien van herstel. Het volume en de winstgevendheid van eigendom- en schadeverzekeringen, ook voor auto's, nemen toe. Ook bij vermogensbeheer, de Amerikaanse verzekeringenactiviteiten en in opkomende markten is sprake van een positieve trend. Minder winstgevende markten voor Allianz zijn nieuwe levensverzekeringen in Europa en Verenigde Staten, nieuwe pensioenproducten uitgezonderd. Binnen de Europese verzekeringssector is het aandeel Allianz de favoriet van de bank vanwege de relatief lage waardering van het aandeel en het vooruitzicht op een hoog dividendrendement van 4,4%. De analisten van de bank verhogen het koersdoel naar EUR 125.