In het verleden hebben dividendrendementen laten zien een "anker van stabiliteit" te zijn, stelt het rapport 'Dividend strategies in an environment of inflation and deflation'.

Allianz IG: "Enkele hoogpunten uit het rapport zijn:

• Aandelen met een duurzaam hoog dividendrendement zorgen voor een stabielere beleggingsportefeuille in periodes van inflatie of deflatie

• Hoge dividendratio's gaan meestal samen met een bovengemiddelde toekomstige winstgroei

"Hoge dividenden bieden investeerders niet alleen een zekere bescherming in zowel inflatoire als deflatoire omstandigheden, maar hebben laten zien ook stabiliteit te bieden in moeilijke marktomstandigheden". Volgens de analyse van de opstellers van het rapport kan de belegger een stijgende inflatie compenseren met een dividendstrategie."

In het verleden hebben dividendrendementen laten zien een "anker van stabiliteit" te zijn, stelt het rapport 'Dividend strategies in an environment of inflation and deflation'. Allianz IG: "Enkele hoogpunten uit het rapport zijn: • Aandelen met een duurzaam hoog dividendrendement zorgen voor een stabielere beleggingsportefeuille in periodes van inflatie of deflatie • Hoge dividendratio's gaan meestal samen met een bovengemiddelde toekomstige winstgroei "Hoge dividenden bieden investeerders niet alleen een zekere bescherming in zowel inflatoire als deflatoire omstandigheden, maar hebben laten zien ook stabiliteit te bieden in moeilijke marktomstandigheden". Volgens de analyse van de opstellers van het rapport kan de belegger een stijgende inflatie compenseren met een dividendstrategie."