Enkele decennia van te weinig investeren zijn daar mede schuld aan. Maar ondanks grote investeringen in de afgelopen vijf jaar, is de productie buiten de OPEC-landen slechts met 2 miljoen vaten per dag gestegen. De dagelijkse vraag zal in 2012 stijgen tot boven de 90 miljoen vaten per dag.

Allianz Global Investors: "De olieprijs zal dit jaar en in 2012 blijven bewegen tussen de 90 en 110 dollar per vat. Deze bandbreedte zal vanaf 2013 met 10 dollar per jaar stijgen door de kostenstijgingen in de olie-industrie en voortgaande stijging van de vraag naar olie.

Dividend maakt historisch 40% tot 60% van het totale rendement uit van investeringen. De huidige macro-economische ontwikkelingen maken dat de dividendstrategie een nog belangrijker onderdeel kan worden van de beleggingsportefeuille. RCM verwacht dat traditioneel sterke dividendbetalers zoals financiële ondernemingen en nutsbedrijven minder belangrijk worden voor de belegger die een goed rendement zoekt. De technologiesector, die in het verleden weinig dividend uitkeerden, zal een belangrijkere positie gaan innemen voor de dividendbeleggers.

Enkele decennia van te weinig investeren zijn daar mede schuld aan. Maar ondanks grote investeringen in de afgelopen vijf jaar, is de productie buiten de OPEC-landen slechts met 2 miljoen vaten per dag gestegen. De dagelijkse vraag zal in 2012 stijgen tot boven de 90 miljoen vaten per dag. Allianz Global Investors: "De olieprijs zal dit jaar en in 2012 blijven bewegen tussen de 90 en 110 dollar per vat. Deze bandbreedte zal vanaf 2013 met 10 dollar per jaar stijgen door de kostenstijgingen in de olie-industrie en voortgaande stijging van de vraag naar olie. Dividend maakt historisch 40% tot 60% van het totale rendement uit van investeringen. De huidige macro-economische ontwikkelingen maken dat de dividendstrategie een nog belangrijker onderdeel kan worden van de beleggingsportefeuille. RCM verwacht dat traditioneel sterke dividendbetalers zoals financiële ondernemingen en nutsbedrijven minder belangrijk worden voor de belegger die een goed rendement zoekt. De technologiesector, die in het verleden weinig dividend uitkeerden, zal een belangrijkere positie gaan innemen voor de dividendbeleggers.