Het rapport High payout ratio=high earnings growth in the future van Stefan Hofrichter, Chief Economist van AllianzGI, analyseert de correlatie tussen uitbetalingsratios van dividend en aandelenkoersen in de VS, Japan, Europa en opkomende economieën.

Bedrijfswinsten kunnen de komende jaren wereldwijd een gematigde stijging vertonen volgend op een stijging in de uitbetalingsratios van dividend de afgelopen jaren, stelt het rapport.

De belangrijkste hoofdpunten uit het rapport zijn:

"• Uitbetalingsratios van dividend zijn een belangrijke indicator van toekomstige winstontwikkelingen en de prestaties van de aandelenmarkten over een periode van vijf jaar.

• De zwakke prestaties van wereldwijde aandelenmarkten de afgelopen jaren zijn een reflectie van de zwakke winsten in deze periode.

• De stijging van de uitbetalingsratio wereldwijd wijst op een gematigde groei van de winsten in de komende paar jaar. Als gevolg daarvan zouden de aandelenkoersen een gematigde stijging kunnen laten zien."

Het rapport High payout ratio=high earnings growth in the future van Stefan Hofrichter, Chief Economist van AllianzGI, analyseert de correlatie tussen uitbetalingsratios van dividend en aandelenkoersen in de VS, Japan, Europa en opkomende economieën. Bedrijfswinsten kunnen de komende jaren wereldwijd een gematigde stijging vertonen volgend op een stijging in de uitbetalingsratios van dividend de afgelopen jaren, stelt het rapport. De belangrijkste hoofdpunten uit het rapport zijn: "• Uitbetalingsratios van dividend zijn een belangrijke indicator van toekomstige winstontwikkelingen en de prestaties van de aandelenmarkten over een periode van vijf jaar. • De zwakke prestaties van wereldwijde aandelenmarkten de afgelopen jaren zijn een reflectie van de zwakke winsten in deze periode. • De stijging van de uitbetalingsratio wereldwijd wijst op een gematigde groei van de winsten in de komende paar jaar. Als gevolg daarvan zouden de aandelenkoersen een gematigde stijging kunnen laten zien."