Zoals verwacht heeft Allianz afgelopen jaar een groot verlies geleden. Dit resultaat bedroeg EUR 2,4 miljard negatief. Dit had vooral te maken met verliezen en afschrijvingen bij Dresdner.

Als dit onderdeel niet wordt meegenomen, komt er een winst van EUR 4 miljard in de boeken. ABN Amro vindt het positief dat de verkoop van Dresdner is afgerond en de verliezen zijn genomen.
Allianz kan zich nu volledig focussen op haar verzekeringsactiviteiten.

Alle onderdelen van Allianz presteerden naar behoren. Alleen de levensverzekeringen draaide iets minder goed in verband met afschrijvingen.

Maar vergeleken met concurrenten wist de onderneming een redelijk winstniveau te halen. Het management heeft voor 2009 geen vooruitzichten gegeven.

ABN Amro herhaalt het advies Kopen, gezien de grote bijdrage van de schadeverzekeringen aan de resultaten en de relatief gezonde balansratio's.

Schadeverzekeringen zijn goed voor 70% van de omzet bij Allianz en zijn veel minder recessiegevoelig dan levensverzekeringen.

Zoals verwacht heeft Allianz afgelopen jaar een groot verlies geleden. Dit resultaat bedroeg EUR 2,4 miljard negatief. Dit had vooral te maken met verliezen en afschrijvingen bij Dresdner. Als dit onderdeel niet wordt meegenomen, komt er een winst van EUR 4 miljard in de boeken. ABN Amro vindt het positief dat de verkoop van Dresdner is afgerond en de verliezen zijn genomen. Allianz kan zich nu volledig focussen op haar verzekeringsactiviteiten. Alle onderdelen van Allianz presteerden naar behoren. Alleen de levensverzekeringen draaide iets minder goed in verband met afschrijvingen. Maar vergeleken met concurrenten wist de onderneming een redelijk winstniveau te halen. Het management heeft voor 2009 geen vooruitzichten gegeven. ABN Amro herhaalt het advies Kopen, gezien de grote bijdrage van de schadeverzekeringen aan de resultaten en de relatief gezonde balansratio's. Schadeverzekeringen zijn goed voor 70% van de omzet bij Allianz en zijn veel minder recessiegevoelig dan levensverzekeringen.