Allianz: "Desondanks verwacht 42 procent van de respondenten dat de stabiliteitsmechanismen in de eurozone in de toekomst verder versterkt moeten worden. De introductie van euro-obligaties wordt door 25 procent gezien als de meest waarschijnlijke aanpassing. De introductie van een gezamenlijk begrotingsbeleid in de eurozone, dat vaak wordt genoemd als een vereiste voor een duurzame euro, wordt door slechts 11 procent als een waarschijnlijk scenario genoemd. "

De enquête van AllianzGI werd gehouden onder 140 institutionele investeerders in elf Europese landen, waaronder Nederland, Groot-Brittannië, Italië, Denemarken, Duitsland en Frankrijk. Samen hebben deze beleggers meer dan 900 miljard euro onder beheer.

Allianz: "Desondanks verwacht 42 procent van de respondenten dat de stabiliteitsmechanismen in de eurozone in de toekomst verder versterkt moeten worden. De introductie van euro-obligaties wordt door 25 procent gezien als de meest waarschijnlijke aanpassing. De introductie van een gezamenlijk begrotingsbeleid in de eurozone, dat vaak wordt genoemd als een vereiste voor een duurzame euro, wordt door slechts 11 procent als een waarschijnlijk scenario genoemd. " De enquête van AllianzGI werd gehouden onder 140 institutionele investeerders in elf Europese landen, waaronder Nederland, Groot-Brittannië, Italië, Denemarken, Duitsland en Frankrijk. Samen hebben deze beleggers meer dan 900 miljard euro onder beheer.