De solvabiliteit verbeterde tot 197% van 179%. Het dividend is met EUR 4,50 per aandeel onveranderd gebleven.

De verzekeringsactiviteiten presteren beter, met name bij het onderdeel eigendom en ongevallen. Ook de markt in Duitsland trekt aan, vooral op het gebied van autoverzekeringen.

De gezondheidsdivisie deed het minder goed dan verwacht. Met name het operationele resultaat bij vermogensbeheer was verrassend. Er werd EUR 917 miljoen verdiend waar EUR 770 miljoen werd verwacht.

Allianz overlegt sterke resultaten en een verbeterde balans in combinatie met een goede trend bij eigendom en ongevallen en vermogensbeheer.

Allianz is een van de beste algemene verzekeraars wereldwijd dat in de thuismarkt Duitsland een waardevol achterland heeft.

De groei versnelt bij onze oosterburen en vermogensbeheer laat een mooie aanwas zien. Ook in opkomende markten groeit Allianz.

Het dividendrendement bedraagt 4,3% en het aandeel is met een K/W van 8,6 x 2013 aantrekkelijk gewaardeerd. Daarom handhaven de analisten van ABN Amro hun opinie Kopen/Aanbevolen Lijst.

De solvabiliteit verbeterde tot 197% van 179%. Het dividend is met EUR 4,50 per aandeel onveranderd gebleven. De verzekeringsactiviteiten presteren beter, met name bij het onderdeel eigendom en ongevallen. Ook de markt in Duitsland trekt aan, vooral op het gebied van autoverzekeringen. De gezondheidsdivisie deed het minder goed dan verwacht. Met name het operationele resultaat bij vermogensbeheer was verrassend. Er werd EUR 917 miljoen verdiend waar EUR 770 miljoen werd verwacht. Allianz overlegt sterke resultaten en een verbeterde balans in combinatie met een goede trend bij eigendom en ongevallen en vermogensbeheer. Allianz is een van de beste algemene verzekeraars wereldwijd dat in de thuismarkt Duitsland een waardevol achterland heeft. De groei versnelt bij onze oosterburen en vermogensbeheer laat een mooie aanwas zien. Ook in opkomende markten groeit Allianz. Het dividendrendement bedraagt 4,3% en het aandeel is met een K/W van 8,6 x 2013 aantrekkelijk gewaardeerd. Daarom handhaven de analisten van ABN Amro hun opinie Kopen/Aanbevolen Lijst.