Hoewel de overname niet zeker is omdat de grootaandeelhouder (een gecombineerd 40%-belang van diverse Duitse banken) niet wil meewerken, weerspiegelt het bod volgens ABN Amro hernieuwd vertrouwen bij Allianz in de eigen verzekeringsactiviteiten.

Provinzial Nordwest heeft een groot marktaandeel in Noord-Duitsland met levens- en schadeverzekeringen. Het is een gezond bedrijf dat een goede solvabiliteit kan overleggen.

Als Allianz erin slaagt om de verzekeraar over te nemen, zou dat een goede uitbreiding zijn van de blootstelling van het bedrijf aan de Duitse markt. Allianz heeft een uitstekende reputatie op de eigen thuismarkt, waar buitenlandse verzekeraars maar moeilijk voet aan de grond krijgen.

ABN Amro heeft om die reden ook een voorkeur voor het aandeel Munich Re. De analisten van de bank handhaven hun opinie kopen voor Allianz en verhogen het koersdoel naar EUR 125 omdat de verzekeraar gebruik lijkt te gaan maken van zijn sterke kapitaalratio's en goedgevulde kas.

Hoewel de overname niet zeker is omdat de grootaandeelhouder (een gecombineerd 40%-belang van diverse Duitse banken) niet wil meewerken, weerspiegelt het bod volgens ABN Amro hernieuwd vertrouwen bij Allianz in de eigen verzekeringsactiviteiten. Provinzial Nordwest heeft een groot marktaandeel in Noord-Duitsland met levens- en schadeverzekeringen. Het is een gezond bedrijf dat een goede solvabiliteit kan overleggen. Als Allianz erin slaagt om de verzekeraar over te nemen, zou dat een goede uitbreiding zijn van de blootstelling van het bedrijf aan de Duitse markt. Allianz heeft een uitstekende reputatie op de eigen thuismarkt, waar buitenlandse verzekeraars maar moeilijk voet aan de grond krijgen. ABN Amro heeft om die reden ook een voorkeur voor het aandeel Munich Re. De analisten van de bank handhaven hun opinie kopen voor Allianz en verhogen het koersdoel naar EUR 125 omdat de verzekeraar gebruik lijkt te gaan maken van zijn sterke kapitaalratio's en goedgevulde kas.