Sommige politieke commentatoren steken een beschuldigende vinger uit naar de Amerikaanse president Barack Obama. Die blijft de flaters maar opstapelen en heeft zodoende de Russen en de Chinezen in elkaars armen gedreven. Obama ligt met de Russen nog altijd in de clinch over de Oekraïne.

Anderzijds kreeg China van de kant van de Verenigde Staten een duidelijke waarschuwing met betrekking tot het agressieve gedrag ten opzichte van Japan en Vietnam. Maar of China en Rusland gezworen kameraden zullen worden blijft nog zeer de vraag, gezien de tegenstrijdige belangen in Centraal-Azië.

Sommige politieke commentatoren steken een beschuldigende vinger uit naar de Amerikaanse president Barack Obama. Die blijft de flaters maar opstapelen en heeft zodoende de Russen en de Chinezen in elkaars armen gedreven. Obama ligt met de Russen nog altijd in de clinch over de Oekraïne. Anderzijds kreeg China van de kant van de Verenigde Staten een duidelijke waarschuwing met betrekking tot het agressieve gedrag ten opzichte van Japan en Vietnam. Maar of China en Rusland gezworen kameraden zullen worden blijft nog zeer de vraag, gezien de tegenstrijdige belangen in Centraal-Azië.