Maar de situatie zou wel eens sneller dan verwacht kunnen veranderen. Niemand minder dan Bill Gross, beheerder bij het grootste obligatiesfonds in de wereld Pimco, waarschuwt dat dit jaar alles om het inflatieniveau zal draaien. Met name de invloed van de inflatie op de obligatiemarkt zal van doorslaggevend belang worden.

Wanneer de inflatie dit jaar onder 2% zou blijven, gekoppeld aan inflatievooruitzichten die beperkt blijven tot een maximale stijging tot 2,50% is volgens Gross een rendement van 3 tot 4% op een belegging in obligaties mogelijk. Er duiken echter wel problemen op wanneer dit inflatieniveau wordt overschrijden.

Maar de situatie zou wel eens sneller dan verwacht kunnen veranderen. Niemand minder dan Bill Gross, beheerder bij het grootste obligatiesfonds in de wereld Pimco, waarschuwt dat dit jaar alles om het inflatieniveau zal draaien. Met name de invloed van de inflatie op de obligatiemarkt zal van doorslaggevend belang worden. Wanneer de inflatie dit jaar onder 2% zou blijven, gekoppeld aan inflatievooruitzichten die beperkt blijven tot een maximale stijging tot 2,50% is volgens Gross een rendement van 3 tot 4% op een belegging in obligaties mogelijk. Er duiken echter wel problemen op wanneer dit inflatieniveau wordt overschrijden.