Over de week moest er 2,4% worden ingeleverd. Ten opzichte van het hoogste niveau eind januari is er 5,6% verloren.

De grootse daling kwam een maand geleden met de verrassende afboeking op een project van Imtech in Polen. Inmiddels lijkt alles fout te lopen.

Zelfs het eerder ontkende betalingsprobleem in Duitsland blijkt er wel te zijn. Niet voor niets kreeg de analist van ABN AMRO die dit al enkele maanden eerder aanstipte alle hulde in de kranten.

Imtech moet nu weer langs de aandeelhouders voor nieuw kapitaal. Natuurlijk blijft telkens de vraag of en wanneer het aandeel koopwaardig is.

De stroom slecht zal volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer nieuws wel een keer opdrogen.

Maar de vertrouwensbreuk met de markt zal niet op korte termijn zijn hersteld. Het is te hopen dat het nieuwe management dat als een van haar prioriteiten ziet.

Maar naast Imtech waren er de afgelopen week nog meer Nederlandse bedrijven die de aandeelhouders teleurstelde. Het beste midkapaandeel op de Amsterdamese beurs van 2012. Brunel ontdekte een "boekhoudfoutje" in de Verenigde Staten.

Nu kan tegen fraude (want dat was het) van een enkele medewerker weinig worden gedaan. Maar gezien de ervaring met Imtech vrezen beleggers dat er nog meer problemen komen.

Een ietwat overdreven houding volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer. Ook het ietwat "saaie" groeifaandeel Vopak moest vrijdag fors in koers terug.

Net als Ten Cate. Beide bedrijven hadden niet echt heel slechte cijfers maar stelden de markt teleur door hun gematigde vooruitzichten. Optimisme was daarom ver te zoeken op de Nederlandse beurs.

Over de week moest er 2,4% worden ingeleverd. Ten opzichte van het hoogste niveau eind januari is er 5,6% verloren. De grootse daling kwam een maand geleden met de verrassende afboeking op een project van Imtech in Polen. Inmiddels lijkt alles fout te lopen. Zelfs het eerder ontkende betalingsprobleem in Duitsland blijkt er wel te zijn. Niet voor niets kreeg de analist van ABN AMRO die dit al enkele maanden eerder aanstipte alle hulde in de kranten. Imtech moet nu weer langs de aandeelhouders voor nieuw kapitaal. Natuurlijk blijft telkens de vraag of en wanneer het aandeel koopwaardig is. De stroom slecht zal volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer nieuws wel een keer opdrogen. Maar de vertrouwensbreuk met de markt zal niet op korte termijn zijn hersteld. Het is te hopen dat het nieuwe management dat als een van haar prioriteiten ziet. Maar naast Imtech waren er de afgelopen week nog meer Nederlandse bedrijven die de aandeelhouders teleurstelde. Het beste midkapaandeel op de Amsterdamese beurs van 2012. Brunel ontdekte een "boekhoudfoutje" in de Verenigde Staten. Nu kan tegen fraude (want dat was het) van een enkele medewerker weinig worden gedaan. Maar gezien de ervaring met Imtech vrezen beleggers dat er nog meer problemen komen. Een ietwat overdreven houding volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer. Ook het ietwat "saaie" groeifaandeel Vopak moest vrijdag fors in koers terug. Net als Ten Cate. Beide bedrijven hadden niet echt heel slechte cijfers maar stelden de markt teleur door hun gematigde vooruitzichten. Optimisme was daarom ver te zoeken op de Nederlandse beurs.