Italië is volgens Moulton de meest kwetsbare van de twee landen, dit als gevolg van de combinatie van de grote overheidsschulden en de moeilijke politieke situatie. Silvio Berlusconi is weliswaar aan de kant gezet, maar dat betekent daarom nog niet dat alle problemen van de baan zijn.

De Italiaanse economie is gedurende een periode niet of nauwelijks gegroeid, een situatie die op termijn simpelweg onhoudbaar is. Alleen Zimbabwe en Haïti zijn over de afgelopen 20 jaar trager gegroeid dan Italië, zodat het moeilijk is om optimistisch te worden over laatstgenoemd land.

Italië is volgens Moulton de meest kwetsbare van de twee landen, dit als gevolg van de combinatie van de grote overheidsschulden en de moeilijke politieke situatie. Silvio Berlusconi is weliswaar aan de kant gezet, maar dat betekent daarom nog niet dat alle problemen van de baan zijn. De Italiaanse economie is gedurende een periode niet of nauwelijks gegroeid, een situatie die op termijn simpelweg onhoudbaar is. Alleen Zimbabwe en Haïti zijn over de afgelopen 20 jaar trager gegroeid dan Italië, zodat het moeilijk is om optimistisch te worden over laatstgenoemd land.