Maar Edwards ziet overal om ons heen zeepbellen ontstaan en dat in een steeds sneller tempo. De meest recente voorbeelden van die zeepbellen zijn de explosie van de huizenprijzen in zowel Londen als China. De situatie op deze en andere vastgoedmarkten wordt niet langer bepaald door de zoektocht naar veilige vluchthavens maar door het geld dat de centrale banken uit de lucht plukken.

Veel van zijn collega's lachen het pessimisme van Edwards weg, maar deze antwoordt daarop dat dezelfde analisten en economen ook de vorige zeepbellen niet hebben zien afkomen. Ze zijn ziende blind en zullen eens te meer door de realiteit op een onprettige manier worden verrast.

Maar Edwards ziet overal om ons heen zeepbellen ontstaan en dat in een steeds sneller tempo. De meest recente voorbeelden van die zeepbellen zijn de explosie van de huizenprijzen in zowel Londen als China. De situatie op deze en andere vastgoedmarkten wordt niet langer bepaald door de zoektocht naar veilige vluchthavens maar door het geld dat de centrale banken uit de lucht plukken. Veel van zijn collega's lachen het pessimisme van Edwards weg, maar deze antwoordt daarop dat dezelfde analisten en economen ook de vorige zeepbellen niet hebben zien afkomen. Ze zijn ziende blind en zullen eens te meer door de realiteit op een onprettige manier worden verrast.