Lockhart denkt daarbij aan de inkoop van Amerikaanse staatsobligaties voor een bedrag van 100 miljard dollar per maand. Alleen zo zou er sprake kunnen zijn van een positief effect op de economie.

Een bedrag van 100 miljard dollar als totaalbedrag zou volgens Lockhart niet volstaan om enig effect te sorteren. De meeste analisten verwachten dat de FED op opnieuw daadwerkelijk haar monetaire effect gaat verruimen.

Daarbij wordt algemeen uitgegaan van een bedrag van 500 miljard dollar. Quantitative easing zal, mits de juiste aanpak, inderdaad effect sorteren en de VS-economie weer op het juiste spoor zetten, zo meent Lockhart.

Lockhart denkt daarbij aan de inkoop van Amerikaanse staatsobligaties voor een bedrag van 100 miljard dollar per maand. Alleen zo zou er sprake kunnen zijn van een positief effect op de economie. Een bedrag van 100 miljard dollar als totaalbedrag zou volgens Lockhart niet volstaan om enig effect te sorteren. De meeste analisten verwachten dat de FED op opnieuw daadwerkelijk haar monetaire effect gaat verruimen. Daarbij wordt algemeen uitgegaan van een bedrag van 500 miljard dollar. Quantitative easing zal, mits de juiste aanpak, inderdaad effect sorteren en de VS-economie weer op het juiste spoor zetten, zo meent Lockhart.