Anthony Crescenzi, fondsbeheerder bij Pacific Investment Management, is van mening dat er weinig alternatieven voorhanden zijn. Alleen tijd, devaluaties en schuldenherstructureringen kunnen het algemene schuldenprobleem helpen oplossen.

De meeste landen hebben geprobeerd om de gevolgen van de economische crisis te verzachten door massaal te investeren in de economie. Die aanpak lijkt nu de foute gevolgen te hebben.

Wat eens een magisch elixir leek, dreigt nu een giftige cocktail te worden. De Verenigde Staten zullen deze maand bijvoorbeeld voor het eerst meer dan 13.000 miljard dollar geleend hebben. In 2012 zal de schuldengraad groter worden dan het BBP, dat op 14.200 miljard dollar wordt geraamd.

Anthony Crescenzi, fondsbeheerder bij Pacific Investment Management, is van mening dat er weinig alternatieven voorhanden zijn. Alleen tijd, devaluaties en schuldenherstructureringen kunnen het algemene schuldenprobleem helpen oplossen. De meeste landen hebben geprobeerd om de gevolgen van de economische crisis te verzachten door massaal te investeren in de economie. Die aanpak lijkt nu de foute gevolgen te hebben. Wat eens een magisch elixir leek, dreigt nu een giftige cocktail te worden. De Verenigde Staten zullen deze maand bijvoorbeeld voor het eerst meer dan 13.000 miljard dollar geleend hebben. In 2012 zal de schuldengraad groter worden dan het BBP, dat op 14.200 miljard dollar wordt geraamd.