Dat fonds zou worden opgericht met belastinggeld van alle landen of door de uitgave van speciale obligatiefonds. Micossi beseft dat zijn voorstel op bezwaren van de rijkere landen als Duitsland gaat stuiten, maar uiteindelijk zullen die toch moeten zwichten.

Probleem is namelijk dat het Duits banksysteem in grote mate van Europa afhankelijk is. Dat nieuwe fonds zou volgens Micossi alles kunnen doen, inclusief het inkopen van staatsobligaties.

Op die manier zouden alle problemen met één enkele pennetrek opgelost zijn. Het nieuwe mechanisme zou namelijk onbeperkt toegang krijgen tot kredieten van de Europese Centrale Bank om alle problemen op te lossen.

Dergelijk systeem - dat over 1000 of 2000 miljard euro kan beschikken - wordt onvermijdelijk noodzakelijk, want de zwakkere landen gaan nooit meer geld kunnen ontlenen aan de goedkope tarieven uit het verleden.

Dat fonds zou worden opgericht met belastinggeld van alle landen of door de uitgave van speciale obligatiefonds. Micossi beseft dat zijn voorstel op bezwaren van de rijkere landen als Duitsland gaat stuiten, maar uiteindelijk zullen die toch moeten zwichten. Probleem is namelijk dat het Duits banksysteem in grote mate van Europa afhankelijk is. Dat nieuwe fonds zou volgens Micossi alles kunnen doen, inclusief het inkopen van staatsobligaties. Op die manier zouden alle problemen met één enkele pennetrek opgelost zijn. Het nieuwe mechanisme zou namelijk onbeperkt toegang krijgen tot kredieten van de Europese Centrale Bank om alle problemen op te lossen. Dergelijk systeem - dat over 1000 of 2000 miljard euro kan beschikken - wordt onvermijdelijk noodzakelijk, want de zwakkere landen gaan nooit meer geld kunnen ontlenen aan de goedkope tarieven uit het verleden.