Private business investment is goed voor ongeveer 100% van de totale jobcreatie in de Verenigde Staten. In de rest van de wereld zal dat percentage niet zo veel lager liggen.

Business investment - investeringen door bedrijven dus - is vandaag ongeveer 15% lager dan het niveau van enkele jaren geleden. Van een ideale situatie is dus zeker geen sprake.

Wat de Amerikaanse centrale bank doet op het vlak van quantitative easing is volgens Smith nauwelijks van belang. Alleen de bereidheid van de bedrijven om te investeren in nieuwe aanwervingen kan de Amerikaanse economie uit het dal trekken.

Private business investment is goed voor ongeveer 100% van de totale jobcreatie in de Verenigde Staten. In de rest van de wereld zal dat percentage niet zo veel lager liggen. Business investment - investeringen door bedrijven dus - is vandaag ongeveer 15% lager dan het niveau van enkele jaren geleden. Van een ideale situatie is dus zeker geen sprake. Wat de Amerikaanse centrale bank doet op het vlak van quantitative easing is volgens Smith nauwelijks van belang. Alleen de bereidheid van de bedrijven om te investeren in nieuwe aanwervingen kan de Amerikaanse economie uit het dal trekken.