PIMCO verwacht in de VS een afzwakkende economische groei tot een niveau van 1,3% tot 1,8%.

De zich ontwikkelende economieën zullen niet immuun zijn voor de vertraging van de groei in de grote ontwikkelde markten. In China zal in 2013 nog wel een groei van 6,5% tot 7,5% bereikt kunnen worden.

Maar of de groeidoelstelling van 7,5% over een periode van 3 tot 5 jaar haalbaar is, zal afhangen van de tijdige invoering van structurele hervormingen.

"2013 wordt het jaar van beleidsverandering", zegt Ben Emons Emons: "Wereldwijd worden beleidsmakers in alle grote economieën geconfronteerd met zowel binnenlandse als internationale druk om structurele hervormingen door te voeren. De voortzetting van de huidige groeitrend staat hierbij op het spel.

Hetzelfde geldt voor de succesvolle verschuiving van door overheidsbeleid gedreven groei naar groei die wordt gedreven door de particuliere sector in de periode voor het uitgeput raken van de balansen waarmee het 'new normal' herstel van de wereldeconomie na de crisis werd gesteund."

PIMCO verwacht in de VS een afzwakkende economische groei tot een niveau van 1,3% tot 1,8%. De zich ontwikkelende economieën zullen niet immuun zijn voor de vertraging van de groei in de grote ontwikkelde markten. In China zal in 2013 nog wel een groei van 6,5% tot 7,5% bereikt kunnen worden. Maar of de groeidoelstelling van 7,5% over een periode van 3 tot 5 jaar haalbaar is, zal afhangen van de tijdige invoering van structurele hervormingen. "2013 wordt het jaar van beleidsverandering", zegt Ben Emons Emons: "Wereldwijd worden beleidsmakers in alle grote economieën geconfronteerd met zowel binnenlandse als internationale druk om structurele hervormingen door te voeren. De voortzetting van de huidige groeitrend staat hierbij op het spel. Hetzelfde geldt voor de succesvolle verschuiving van door overheidsbeleid gedreven groei naar groei die wordt gedreven door de particuliere sector in de periode voor het uitgeput raken van de balansen waarmee het 'new normal' herstel van de wereldeconomie na de crisis werd gesteund."