De toestand was dusdanig uit de hand gelopen dat er alleen maar harde maatregelen konden worden getroffen om Cyprus te redden.

De conservatieve president Anastasiades, die amper een maand geleden had zijn functie had opgenomen, werd meteen geconfronteerd met de zwaarste crisis die Cyprus beleefde sinds in 1974 het eiland als gevolg van de Turkse inval in tweeën werd gesplitst.

Anastasiades heeft zich als een leeuw in een kooi geweerd om de bankendeposito's te vrijwaren, maar moest uiteindelijk dit heilig huisje toch laten varen.

Vanuit Brussel twitterde hij gisterenavond het onmogelijke te zullen proberen om de belangen van zijn landgenoten te vrijwaren.

De toestand was dusdanig uit de hand gelopen dat er alleen maar harde maatregelen konden worden getroffen om Cyprus te redden. De conservatieve president Anastasiades, die amper een maand geleden had zijn functie had opgenomen, werd meteen geconfronteerd met de zwaarste crisis die Cyprus beleefde sinds in 1974 het eiland als gevolg van de Turkse inval in tweeën werd gesplitst. Anastasiades heeft zich als een leeuw in een kooi geweerd om de bankendeposito's te vrijwaren, maar moest uiteindelijk dit heilig huisje toch laten varen. Vanuit Brussel twitterde hij gisterenavond het onmogelijke te zullen proberen om de belangen van zijn landgenoten te vrijwaren.