Alleen ingrijpende maatregelen zullen volstaan om de crisis op te lossen. Alleen financiële repressie kan de huidige problemen oplossen en met die financiële repressie wordt een waaier van maatregelen bedoeld. We praten dan meer bepaald over een cocktail van inflatie, kapitaalbeperkingen, bankroeten en, inderdaad, een belasting op spaargelden.

Daarmee zijn we meteen op een gevoelig punt aanbeland, meer bepaald dat van het aanslaan van ons spaargeld. Een herschikking van de schulden wordt onvermijdelijk en in die herschikking zullen ook de spaarders worden meegesleurd. Cyrpus was inderdaad een 'template', zoals Jeroen Dijsselbloem het uitdrukte.

Alleen ingrijpende maatregelen zullen volstaan om de crisis op te lossen. Alleen financiële repressie kan de huidige problemen oplossen en met die financiële repressie wordt een waaier van maatregelen bedoeld. We praten dan meer bepaald over een cocktail van inflatie, kapitaalbeperkingen, bankroeten en, inderdaad, een belasting op spaargelden. Daarmee zijn we meteen op een gevoelig punt aanbeland, meer bepaald dat van het aanslaan van ons spaargeld. Een herschikking van de schulden wordt onvermijdelijk en in die herschikking zullen ook de spaarders worden meegesleurd. Cyrpus was inderdaad een 'template', zoals Jeroen Dijsselbloem het uitdrukte.