Volgens Tyler Durden is dit echter een evolutie die als hoogst negatief ervaren moet worden. Alleen day-traders en robotten handelen nog op de beurs, alle anderen hebben Wall Street de rug toegekeerd. Dat blijkt namelijk uit de lage verhandelde volumes.

Maar uiteraard is dergelijke situatie onmogelijk gezond te noemen, de eigenlijk functie van de beurs - het financieren van de bedrijfswereld - dreigt op de achtergrond te verzeilen. De volatiliteit in de beurskoersen kan sterk toenemen, met als gevolg dat de langetermijnbelegger nog meer geneigd zal zijn om de beurs de rug toe te keren.

Volgens Tyler Durden is dit echter een evolutie die als hoogst negatief ervaren moet worden. Alleen day-traders en robotten handelen nog op de beurs, alle anderen hebben Wall Street de rug toegekeerd. Dat blijkt namelijk uit de lage verhandelde volumes. Maar uiteraard is dergelijke situatie onmogelijk gezond te noemen, de eigenlijk functie van de beurs - het financieren van de bedrijfswereld - dreigt op de achtergrond te verzeilen. De volatiliteit in de beurskoersen kan sterk toenemen, met als gevolg dat de langetermijnbelegger nog meer geneigd zal zijn om de beurs de rug toe te keren.