Met name de staatsobligaties uit de periferie van de eurozone worden beter gemeden. Het is volgens Standard Life Investments vrij duidelijk waarom de beleggers de voorkeur geven aan Duitse staatsobligaties.

Daarnaast krijgen beleggingen in ponden de voorkeur boven beleggingen in de euro. In het Verenigd Koninkrijk is de politieke situatie stabiel en dat trekt vreemde beleggers aan.

De spreads tusen de 10-jarige Ierse en Portugese staatsobligaties en de Duitse met dezelfde looptijd bereikten nieuwe records. De vrees is toegenomen dat de Europese banken buitengewoon kwetsbaar zijn voor de Europese obligaties in portefeuille.

De spread met Griekse staatsobligaties steeg tot het hoogste niveau sinds 7 mei, de dag dat de Europese Centrale Bank aankondigde dat ze staatsobligaties zou inkopen.

Met name de staatsobligaties uit de periferie van de eurozone worden beter gemeden. Het is volgens Standard Life Investments vrij duidelijk waarom de beleggers de voorkeur geven aan Duitse staatsobligaties. Daarnaast krijgen beleggingen in ponden de voorkeur boven beleggingen in de euro. In het Verenigd Koninkrijk is de politieke situatie stabiel en dat trekt vreemde beleggers aan. De spreads tusen de 10-jarige Ierse en Portugese staatsobligaties en de Duitse met dezelfde looptijd bereikten nieuwe records. De vrees is toegenomen dat de Europese banken buitengewoon kwetsbaar zijn voor de Europese obligaties in portefeuille. De spread met Griekse staatsobligaties steeg tot het hoogste niveau sinds 7 mei, de dag dat de Europese Centrale Bank aankondigde dat ze staatsobligaties zou inkopen.