Alleen aanslaan van ons spaargeld kan voorkomen dat landen op termijn bankroet zullen gaan. Volgens Reinhart en Rogoff, die daarmee de boodschap van het IMF nogmaals herhalen, hebben de meeste mensen een kort geheugen. In Europa en de Verenigde Staten zijn wel meer landen bankroet gegaan.

Het volstaat om te verwijzen naar de periode tussen de twee wereldoorlogen. Het is dus zeker niet zo dat de risico's op faillissementen beperkt blijven tot de groeilanden. Uiteindelijk kan het probleem van de schulden inderdaad alleen maar opgelost worden door inbeslagname van een deel van de spaargelden.

Alleen aanslaan van ons spaargeld kan voorkomen dat landen op termijn bankroet zullen gaan. Volgens Reinhart en Rogoff, die daarmee de boodschap van het IMF nogmaals herhalen, hebben de meeste mensen een kort geheugen. In Europa en de Verenigde Staten zijn wel meer landen bankroet gegaan. Het volstaat om te verwijzen naar de periode tussen de twee wereldoorlogen. Het is dus zeker niet zo dat de risico's op faillissementen beperkt blijven tot de groeilanden. Uiteindelijk kan het probleem van de schulden inderdaad alleen maar opgelost worden door inbeslagname van een deel van de spaargelden.