Eerder deze week is de zilverprijs met veel geweld door het 200-day moving average gebroken, nadat de prijs voor een troy ounce goud zilver maar liefst 13 dagen op rij was gestegen. Volgens sommige analisten was het zelfs nog belangrijker dat het 150-day moving average werd doorbroken.

Zilver is veel volatieler dan goud. Wanneer de goudprijs de opwaartse beweging in de loop van dit jaar verder zet, kan met zilver met een hefboomeffect op deze beweging ingespeeld worden. Beleggers mogen dus hun kans wagen, maar dan wel in het besef dat er steeds een speculatief aspect aan zilver is verbonden.

Eerder deze week is de zilverprijs met veel geweld door het 200-day moving average gebroken, nadat de prijs voor een troy ounce goud zilver maar liefst 13 dagen op rij was gestegen. Volgens sommige analisten was het zelfs nog belangrijker dat het 150-day moving average werd doorbroken. Zilver is veel volatieler dan goud. Wanneer de goudprijs de opwaartse beweging in de loop van dit jaar verder zet, kan met zilver met een hefboomeffect op deze beweging ingespeeld worden. Beleggers mogen dus hun kans wagen, maar dan wel in het besef dat er steeds een speculatief aspect aan zilver is verbonden.