Alle spaarders van wereld samen zijn 1750 miljard dollar aan rente kwijt als gevolg van de monetaire politiek zoals die in de afgelopen jaren door de centrale banken in reactie op de crisis werd gevoerd. Die centrale banken hebben niet alleen een enorme schuldenberg opgebouwd, ze lieten de rente ook tot quasi nul zakken.

Dat betekent dat vastrentende beleggingen nauwelijks nog iets opbrengen. Daar zal op korte of middellange termijn bovendien weinig of geen verandering in komen, want alles wijst er op dat de rente nog jarenlang laag zal blijven. Het kunnen zowel voor spaarders als voor renteniers dus nog harde tijden blijven.

Alle spaarders van wereld samen zijn 1750 miljard dollar aan rente kwijt als gevolg van de monetaire politiek zoals die in de afgelopen jaren door de centrale banken in reactie op de crisis werd gevoerd. Die centrale banken hebben niet alleen een enorme schuldenberg opgebouwd, ze lieten de rente ook tot quasi nul zakken. Dat betekent dat vastrentende beleggingen nauwelijks nog iets opbrengen. Daar zal op korte of middellange termijn bovendien weinig of geen verandering in komen, want alles wijst er op dat de rente nog jarenlang laag zal blijven. Het kunnen zowel voor spaarders als voor renteniers dus nog harde tijden blijven.