De risico-opslag van de 10-jaars obligatie liep enkele basispunten op naar 186 bps en de rente bereikte op 4,84% het hoogste punt sinds maart 2009, aldus Theodoor Gilissen Bankiers.

De risico-opslag bedroeg op 15 december nog 153 bps. De aandacht gaat nu uit naar emissies die in januari gepland staan. De vraag is volgens Theodoor Gilissen Bankiers in hoeverre beleggers bereid zijn om schuldpapier van de perifere landen op te nemen.

Januari is qua emissies een van de drukste maanden van het jaar. Europese overheden zullen naar schatting circa Eur 80 mrd aan obligaties uitgeven deze maand.

Daarbij zullen de Europese Commissie en het Europese Stabilisatiefonds in januari bijelkaar circa Eur 8-10 mrd ophalen ter financiering van de steun aan Ierland.

De risico-opslag van de 10-jaars obligatie liep enkele basispunten op naar 186 bps en de rente bereikte op 4,84% het hoogste punt sinds maart 2009, aldus Theodoor Gilissen Bankiers. De risico-opslag bedroeg op 15 december nog 153 bps. De aandacht gaat nu uit naar emissies die in januari gepland staan. De vraag is volgens Theodoor Gilissen Bankiers in hoeverre beleggers bereid zijn om schuldpapier van de perifere landen op te nemen. Januari is qua emissies een van de drukste maanden van het jaar. Europese overheden zullen naar schatting circa Eur 80 mrd aan obligaties uitgeven deze maand. Daarbij zullen de Europese Commissie en het Europese Stabilisatiefonds in januari bijelkaar circa Eur 8-10 mrd ophalen ter financiering van de steun aan Ierland.