Op macro-economisch gebied verschijnen er de komende week in heel veel landen gegevens over het consumentenvertrouwen.

Het betreft Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Frankrijk, alsmede de eurozone als geheel en ook de Verenigde Staten (zowel van de Conference Board, als van de universiteit van Michigan).

Daarnaast kijken de markten woensdag met heel veel belangstelling naar de uitkomsten van de rentevergadering van de Amerikaanse Federal Reserve.

Enerzijds zullen daar mogelijk indicaties worden gegeven over de mate van verdere afbouw van monetaire stimulansen en bovendien zal dan Janet Yellen worden aangesteld als de volgende voorzitter van de Federal Reserve.

Ten slotte zullen er aan het eind van de week gegevens worden bekend gemaakt over de inflatie in Duitsland en de eurozone als geheel over januari, die van belang (kunnen) zijn voor het toekomstige beleid van de Europese Centrale Bank (ECB).

Op macro-economisch gebied verschijnen er de komende week in heel veel landen gegevens over het consumentenvertrouwen. Het betreft Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Frankrijk, alsmede de eurozone als geheel en ook de Verenigde Staten (zowel van de Conference Board, als van de universiteit van Michigan). Daarnaast kijken de markten woensdag met heel veel belangstelling naar de uitkomsten van de rentevergadering van de Amerikaanse Federal Reserve. Enerzijds zullen daar mogelijk indicaties worden gegeven over de mate van verdere afbouw van monetaire stimulansen en bovendien zal dan Janet Yellen worden aangesteld als de volgende voorzitter van de Federal Reserve. Ten slotte zullen er aan het eind van de week gegevens worden bekend gemaakt over de inflatie in Duitsland en de eurozone als geheel over januari, die van belang (kunnen) zijn voor het toekomstige beleid van de Europese Centrale Bank (ECB).