De meeste aandacht zal volgens ABN Amro deze week uitgaan naar de Amerikaanse arbeidsmarkt en naar de rentevergadering van de Europese Centrale Bank (ECB).

De grote vraag is of de Amerikaanse arbeidsmarkt in maart het strenge winterweer van de voorgaande drie maanden van zich heeft afgeschud.

Dat zou moeten resulteren in een werkgelegenheidsgroei van meer dan 200.000 banen en wellicht in een daling van de werkloosheid tot op of onder de 6,5% van de beroepsbevolking, een ijkpunt dat de Federal Reserve net heeft laten vallen als grens voor renteverhogingen.

De vergadering van de ECB is interessant omdat er wellicht signalen worden afgegeven voor veranderingen in het beleid, hoewel het daarvoor vermoedelijk nog te vroeg is. Verder komen er de komende week veel gegevens over de inflatie in veel landen en ook over de fabrieksorders in Duitsland.

De meeste aandacht zal volgens ABN Amro deze week uitgaan naar de Amerikaanse arbeidsmarkt en naar de rentevergadering van de Europese Centrale Bank (ECB). De grote vraag is of de Amerikaanse arbeidsmarkt in maart het strenge winterweer van de voorgaande drie maanden van zich heeft afgeschud. Dat zou moeten resulteren in een werkgelegenheidsgroei van meer dan 200.000 banen en wellicht in een daling van de werkloosheid tot op of onder de 6,5% van de beroepsbevolking, een ijkpunt dat de Federal Reserve net heeft laten vallen als grens voor renteverhogingen. De vergadering van de ECB is interessant omdat er wellicht signalen worden afgegeven voor veranderingen in het beleid, hoewel het daarvoor vermoedelijk nog te vroeg is. Verder komen er de komende week veel gegevens over de inflatie in veel landen en ook over de fabrieksorders in Duitsland.