Honohan is al geruime tijd voorstander dat de banken van kleinere landen buitenlandse aandeelhouders hebben. Dublin heeft al eerder laten weten dat het tempo van de hervorming van de banksector versneld zal worden.

Volgens de analisten is de interesse voor de activa van Ierse banken relatief beperkt, andere banken staan zeker niet te trappelen om te kopen. Dat betekent dat de geboden bedragen eerder gering gaan zijn.

Gary McCarthy, analist bij Collins Stewart, sluit niet uit dat Allied Irish Banks in haar geheel te koop zal worden aangeboden. Een consolidatie in de banksector zal niet zonder pijn gebeuren. Het afbouwen van de schulden (en dus ook van de afhankelijkheid van de ECB) zal niet op één, twee, drie gebeuren.

Honohan is al geruime tijd voorstander dat de banken van kleinere landen buitenlandse aandeelhouders hebben. Dublin heeft al eerder laten weten dat het tempo van de hervorming van de banksector versneld zal worden. Volgens de analisten is de interesse voor de activa van Ierse banken relatief beperkt, andere banken staan zeker niet te trappelen om te kopen. Dat betekent dat de geboden bedragen eerder gering gaan zijn. Gary McCarthy, analist bij Collins Stewart, sluit niet uit dat Allied Irish Banks in haar geheel te koop zal worden aangeboden. Een consolidatie in de banksector zal niet zonder pijn gebeuren. Het afbouwen van de schulden (en dus ook van de afhankelijkheid van de ECB) zal niet op één, twee, drie gebeuren.