Alle elementen voor grote sociale onrust zijn in Europa nog steeds aanwezig, zo merkt Société Générale op. Hoewel de Europese schuldencrisis misschien van de voorpagina's van de kranten is verdwenen, zijn de economische problemen verre van verdreven.

Het meest verontrustende is volgens de analisten van Société Générale de oplopende jeugdwerkloosheid, een fenomeen dat over de hele eurozone opduikt. Een ganse generatie dreigt verloren te gaan en op een bepaald punt zal die niet meer blijven slikken dat ze buitenspel is gezet.

De politici in de periferie zijn zich wel degelijk bewust van het gevaar. De Griekse minister van Financiën waarschuwde onlangs dat zijn land nog steeds de eurozone kan verlaten wanneer de aangekondigde hervormingen worden geblokkeerd door onrust op de straten. Ook in heel wat groeilanden dreigt sociale onrust, waarbij zelfs China in de gevarenzone kan belanden.

Alle elementen voor grote sociale onrust zijn in Europa nog steeds aanwezig, zo merkt Société Générale op. Hoewel de Europese schuldencrisis misschien van de voorpagina's van de kranten is verdwenen, zijn de economische problemen verre van verdreven. Het meest verontrustende is volgens de analisten van Société Générale de oplopende jeugdwerkloosheid, een fenomeen dat over de hele eurozone opduikt. Een ganse generatie dreigt verloren te gaan en op een bepaald punt zal die niet meer blijven slikken dat ze buitenspel is gezet. De politici in de periferie zijn zich wel degelijk bewust van het gevaar. De Griekse minister van Financiën waarschuwde onlangs dat zijn land nog steeds de eurozone kan verlaten wanneer de aangekondigde hervormingen worden geblokkeerd door onrust op de straten. Ook in heel wat groeilanden dreigt sociale onrust, waarbij zelfs China in de gevarenzone kan belanden.