Immers als de centrale bank denkt dat de economie niet goed op gang komt en dus blijft stimuleren dan zullen de winsten van bedrijven eerder onder druk staan dan stijgen. Maar de analisten dachten daar anders over. Als de rente laag blijft dan zullen beleggers eerder naar aandelen gaan.

Dat zou de basis voor de huidige rally zijn. Maar of dat zo is blijft natuurlijk de vraag. Kijken we immers naar de winstontwikkeling van bedrijven dan is het meer euforie dan dramatiek. Bijvoorbeeld Adobe, een softwareprogramma dat bijna onmisbaar is voor elke computer.

Het bedrijf geeft telkenmale aan dat het goed gaat met de verkopen en verhoogt haar winstverwachting. Ook afgelopen woens-dag waardoor het aandeel met bijna 10% steeg.

Hiermee komt de jaarwinst voor het aandeel uit op bijna 40%. Die winst komt niet door tapering maar door harde cijfers. En zo vallen er wel meer aandelen aan te geven die het uitstekend doen qua winstgevendheid. De koersen zijn niet alleen gebaseerd op de lage rente.

Immers als de centrale bank denkt dat de economie niet goed op gang komt en dus blijft stimuleren dan zullen de winsten van bedrijven eerder onder druk staan dan stijgen. Maar de analisten dachten daar anders over. Als de rente laag blijft dan zullen beleggers eerder naar aandelen gaan. Dat zou de basis voor de huidige rally zijn. Maar of dat zo is blijft natuurlijk de vraag. Kijken we immers naar de winstontwikkeling van bedrijven dan is het meer euforie dan dramatiek. Bijvoorbeeld Adobe, een softwareprogramma dat bijna onmisbaar is voor elke computer. Het bedrijf geeft telkenmale aan dat het goed gaat met de verkopen en verhoogt haar winstverwachting. Ook afgelopen woens-dag waardoor het aandeel met bijna 10% steeg. Hiermee komt de jaarwinst voor het aandeel uit op bijna 40%. Die winst komt niet door tapering maar door harde cijfers. En zo vallen er wel meer aandelen aan te geven die het uitstekend doen qua winstgevendheid. De koersen zijn niet alleen gebaseerd op de lage rente.